vrijdag 21 oktober 2016

Nieuwe website Amsterdamsch-Vishandel



De winkel is zo klein dat er geen toonbank in past.
De vis ligt uitgestald in de etalage van de winkel en op een plank aan de rechterzijde van de winkel.
Achter in de winkel is een keukentje waar
Ger de hele dag vis schoonmaakt en bakt.
Elke dag wordt er verse vis bij de Centrale Markthallen in de Jan van Galenstraat gehaald.
Daarnaast rijdt een kennis van Ger ook nog twee keer per week naar Parijs om daar vis te halen.
Het aanbod in de winkel is seizoensafhankelijk, duurzaamheid staat hoog in het vaandel.
Sommige vissen moeten met rust gelaten worden op het moment dat ze zich gaan voortplanten,
zodat de visvangst niet ten koste gaat van de populatiegroei van de vissen.

De specialiteit van de winkel is haring
zonder uitjes en zuur.
Goede service is goud waard
Klantenservice is buitengewoon veel waard  in onze winkel



      Het Zeeuwse mosselseizoen is gestart!


Afgelopen weekend werd bekend dat op sommige plekken het giftige TTX in de mosselen is aangetroffen. Gelukkig worden de partijen mosselen zorgvuldig gecontroleerd hierop, dus kunnen mosselen uit de winkel of in het restaurant veilig gegeten worden. Eet ze eens op een andere manier door dit makkelijke recept te bereiden:


                                                                         Recept  


Spaghetti met pikante mosselen
hoofdgerecht voor 4 personen
1 kg mosselen
150 ml witte wijn
1 bosje basilicum
1 rode peper
300 g spaghetti
2 el olijfolie
3 tenen knoflook, in plakjes
500 g kerstomaatjes, gehalveerd
groene bladsalade, voor erbij
Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de wijn en de helft van de basilicum in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Snijd intussen de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen de handen zodat de zaadjes uit  de peper vallen. Snijd de peper in ringetjes. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Neem de mosselen uit de pan.
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de peperringetjes met de knoflook. Voeg de tomaatjes toe en bak 6-8 min.
Giet de pasta af. Meng de spaghetti met de mosselen en een scheutje mosselvocht door de tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de spaghetti op een schaal en bestrooi met de rest van de basilicum. Geef er een groene bladsalade bij.
Bereiding: 30 minuten
Tip Neem 500 g mosselen voor 2 personen en bak de mosselen met de tomaatjes en wijn zo’n 5 min. mee, of tot alle schelpen open staan.





                                                                                                                                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten